logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Sundukovy Sisters: готель в мордовскому народному стилі

Ірина та Ольга Сундукова, бюро Sundukovy Sisters, оформили інтер’єр готелю Mercure. Важливою частиною проекту стало мордовське народне мистецтво.

Дизайнери поставили перед собою завдання показати в інтер’єрі автентичну історію місця. Джерелом натхнення стала творчість скульптора першої половини ХХ століття Степана Ерзя. Свій псевдонім Степан Дмитрович Нефьодов взяв в честь етнічної групи ерзя в складі мордовських народів, до якої він сам належав. Так в інтер’єрі з’явилися різьблені візерунки мордовського народного промислу, міфологічні мотиви місцевих народностей.

«У всьому готелі перевагу віддали натуральним матеріалам і фарбам, – розповідають дизайнери. – Ми використовували багато дерева в обробці і декорі, вибрали пастельні і зелені кольори, як і кольори музею Степана Ерзя, щоб підкреслити зв’язок інтер’єру з культурною спадщиною та історією міста. Ерьзя знаменитий своїми скульптурами з дерева. Саме тому в нашому дизайні багато цього матеріалу: фірмова панель бренду Mercure в цьому готелі виконана з дерева, меблі, панелі з мордовскими візерунками, дерев’яний світильник з масиву. Скульптури з дерева зробив за нашими ескізами  художник Андрій Кірюшкін.

У декорі ми зробили акценти на мордовські мотиви в делікатній і сучасній формі. Так, традиційний орнамент виконаний у вигляді перфорації по чорному металі. У загальних зонах гостям представлена мінігалерея картин з міфологічними сюжетами, які спеціально для проекту намалював місцевий художник »

Архітектура готелю площею 1211 кв. метрів різнорівнева. Номери відрізняються за плануванням, так що рішення для кожного розроблялося окремо. Ламаними лініям самої будівлі вторить велика кількість геометричних елементів в інтер’єрі.

«Тут багато прямих ліній і кутів, які переходять від деталі до деталі, об’єднуючи їх в єдину фігуру, – коментують автори проекту. – Робочий стіл перетікає в узголів’я ліжка, яке переходить в частину стіни з вбудованим торшером. Орнамент з трикутників і шестигранників на підлозі продовжує цю лінію. Дерев’яну панель з різьбленням створив за нашими ескізами місцевий майстер.

Стійки ресепшн такоже повторюють геометричні форми Всього інтер’єру. Ми передбача одну скроню стійку и іншу – трохи нижчих, для людей с обмеженими можливостями, за стандартами Mercure. Бар в форме шестікутніка. Варто в центрі лобі – так було задумано спочатку, до нього можна підходіті з усіх боків. ВІН пріваблює як перехожих з вулиці, так и гостей з лаунж-бар. У ресторані ми зроби перегородки, щоб відокремлюваті частину простору в вечірній час для спеціальніх ЗАХОДІВ и ввечері »

 

Підписуйтесь на новини
Будьте першими, хто отримає останні новини та ексклюзивний контент на свою пошту.
Підписатись
Ви зможете скасувати підписку в будь-який час.
close-link