logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

XS Studio: ергономіка на 44 кв. метрах

Робота XS Studio доводить, що ергономічний дизайн дозволяє використовувати на 100% навіть вельми скромну площу. Проектування 44 кв. метрів цієї квартири ускладнювалося конструктивними особливостями будівлі. Втім, у вихідних даних було і чимало плюсів: високі стелі, панорамне скління з виходом на балкон, звідки відкривається прекрасний вид на центр міста.

Триповерхова будівля в Тель-Авіві, в якому розташована квартира, відноситься до пам’ятників культурної спадщини. Архітектура запам’ятовується еркерами і круглими вікнами.

Прості і ефектні прийоми реалізували  архітектори бюро XS Studio. Звичний білий колір, який, як відомо, візуально збільшує площу маленьких просторів, працює ще більш ефективно, контрастуючи з темними поверхнями.

Багатофункціональна система зберігання зонує квартиру – її велика частина розташована вздовж несучої стіни. За фасадами ховаються кондиціонер, вбудована аудіосистема, бар. А під самою стелею – додаткові секції для сезонних речей, дістатися до яких можна за допомогою драбини. Цей же прийом дозволив ефективно задіяти і простір над кухнею, де також під стелею розташовані системи зберігання.

Цікавим рішенням стало поворотна секція, яка відокремлює передпокій від житлової зони – з одного боку це шафа для верхнього одягу, з іншого дзеркало. Поверхня, що відбиває, звернена до кухонній зоні, додатково працює на візуальне збільшення масштабу. Звернена до вхідних дверей, несе звичну утилітарну функцію.

Об’єднана з кухнею вітальня максимально відкрита для сонячного світла – її мінімалістичне наповнення візуально збільшує межі приміщення. Займаючи всього кілька метрів, кухня оснащена повним набором сучасної техніки. Втім, самі власники зізнаються, що готують мало і рідко, можливість розмовляти за барною столом була для них набагато важливіше. На той випадок, коли приготування буде пріоритетним, дизайнери передбачили мобільну конструкцію стільниці.

Площа спальні не більше 10 кв. метрів, але функціонал цього приміщення максимально насичений: системи зберігання розташовані по периметру, від статі і до самої стелі. Монохромне колористичне рішення покликане візуально збільшити сприйняття простору.

Щоб не витрачати дорогоцінний кухонний простір, пральна та сушильні машини були поміщені в ванну кімнату під раковиною. Ванна кімната знаходиться в загальній зоні поруч з передпокоєм, щоб забезпечити природне світло, дизайнери змонтували в стіні велике кругле вікно з матовим склом – воно доповнює набір простих ефектних прийомів в квартирі і перегукується з архітектурою будівлі.

Підписуйтесь на новини
Будьте першими, хто отримає останні новини та ексклюзивний контент на свою пошту.
Підписатись
Ви зможете скасувати підписку в будь-який час.
close-link