logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

SVOYA Studio: квартира, де добре зустрічати світанок

Квартира площею 97 кв. метрів знаходиться в одній з київських новобудов. Архітектори SVOYA Studio назвали свій проект Miracle Morning

Замовники – успішна молода сім’я з двома синами. Придбали квартиру, з вікон якої відкривається панорамний вид на місто. Як розповідають автори, активний спосіб життя господарів вплинув на філософію проекту. Єдиний час «для себе» – ранній ранок, тому символіка сходу сонця, його гамма і відблиски зустрічаються в багатьох елементах.

Коридор веде від входу в опен спейс, вузький простір розширено дзеркалами. Справа двері в дитячі кімнати.

Особливістю початкової квартири – складна геометрія і довгий ламаний коридор.

Стіни примикали один до одного під різними кутами – щоб приховати недоліки, у великому основному просторі було вирішено застосувати на підлозі мікроцемент, який нівелює ці мінуси. А додаткові кути і довжина коридору були скорочені гардеробом біля вхідних зони. Перепланування дозволило в порівняно невеликій квартирі створити додаткове приміщення пральнею, а також окремий санвузол при компактній спальні.

Диван виступає в ролі зонуючого елемента, відокремлюючи столову від вітальню. Вранці промені сонця зі східного боку заливають простір теплим світлом, проявляючи рожевий відтінок оббивки. Трек-система Shilo. Торшер Maytoni. Світильник над столом: Ideal lux.

Відкритий спейс кухні-їдальні-вітальні є простір п’ятикутної форми. Вбудовані меблі виготовлена за ескізами архітекторів і поєднує в обробці дубовий шпон і білий лак.

Відкритий спейс кухні-їдальні-вітальні є простір п’ятикутної форми – цим пояснюється незвичайне, на перший погляд, розташування меблів. Рожеві акценти пом’якшують брутальність лаконічного інтер’єру .

Великі вікна, що виходять на три сторони – гідність квартири. Диван виступає в ролі зонуючого елемента, відокремлюючи столову від вітальню.

Головним завданням авторів було створити атмосферу, відповідну енергетиці господарів. Сформувати простір, який не домінує над людьми, а підкреслює їх цінності. Особливу увагу приділили дитячим кімнатах: їх не проектували «на виріст», дозволили дітям насолоджуватися тематикою, що відповідає віку.

Ліжко з каркасом з’явилася від браку місця: встановлені на каркасі поворотні консолі замінюють тумби. Меблі виготовлені на замовлення, підвісний світильник Gervasoni.

Одна з дитячих вирішена як пожежна станція. Стеля оздоблена профільованим листом. Підвісні світильники Ikea.

Дитячі оформляли відповідно до захопленнями маленьких господарів. Одна з них називається «Кімната мандрівника». Через брак місця створили другий рівень, що зробило кімнату цікавіше для ігор. Підвісні світильники Muuto.

Дитячі створені індивідуально під кожну дитину відповідно до її фантазії: кімната мандрівника і кімната пожежного. Маленька площа дитячих змусила передбачити кілька ярусів і тим самим зробила простір цікавіше для ігор. У «кімнаті пожежного» стеля обшита профільованим листом, що архітектори вважають сміливим і незвичайним рішенням.

Оздоблення в квартирі гранично лаконічне: білі стіни, цемент, дубовий паркет. Вікна у вітальні і спальні, що виходять на схід, пропускають світанкові сонячні промені, наповнюючи простір гамою «Чарівного ранку», поєднуючись з синьо-рожевими елементами інтер’єру. Акценти додають арт-елементи і панно від Катерини і Валерія Кузнєцових. «Найцікавіше, що на цих, здавалося б, фантазійних панно господарі дізналися іронічне відображення власних якостей», – кажуть автори проекту.

У спальні замовники попросили орієнтувати ліжко на вікно, але ширина кімнати була вкрай мала і в ній не вміщалися приліжкові тумбочки. Проте архітектори виконали побажання. Вони зробили спальню-сад, з каркасом біля ліжка, який в майбутньому буде повністю повитий рослинами, а на каркасі розташували обертаються по осі консолі – вони виконують функцію тумбочок. Всі меблі – авторська.

На самому початку проекту, на обмірюваннях квартири, у вузькому незграбною коридорі архітектори побачили пожежний гідрант, господарі сказали, що його необхідно обов’язково залишити в квартирі. Згодом, коли визначилася стилістика дитячих кімнат, гідрант логічним чином розташувався в «пожежному депо».

«Найбільша вдача – довіра і відкритість господарів будинку, готовність на експерименти. Нам вдалося бути з ними «в одному потоці», гармонійно і легко створити простір, який приносить радість і задоволення кожною своєї деталлю », – кажуть архітектори.

Дитячий санвузол. Сантехніка Catalano, Villeroy & Boch. Змішувачі: Hansgrohe Плитка: Vives

Тема сонця так чи інакше представлена в різних куточках квартири. Санвузол при головній спальні. Сантехніка Catalano, Villeroy & Boch. Змішувачі Hansgrohe. Плитка Vives.

Підписуйтесь на новини
Будьте першими, хто отримає останні новини та ексклюзивний контент на свою пошту.
Підписатись
Ви зможете скасувати підписку в будь-який час.
close-link