logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula

Відкрита кухня: традиція чи мода?

Поєднувати кухню з вітальнею, які зони виділити і як організувати зберігання – своїм досвідом діляться профі.

«Розміщення і планування кухні повинні відповідати побажанням і способу життя конкретного замовника і, звичайно, обраній стилістиці. У моді – американський варіант (опен-спейс). Відкрита кухня об’єднується з їдальнею і диванної зоною в розкішне спільний простір, при цьому кухонні меблі підтримує стилістику житлового приміщення.

Будинок в Барселоні. Програма bulthaup b3 використана для оснащення об’єднаного простору кухні-їдальні-вітальні.

Традиціоналісти люблять окремі приміщення для кухні. Як правило, симетрично сплановані, з островом по центру і безліччю різноманітних шафок і робочих поверхонь. У заміському будинку або великій квартирі, навіть в разі великого розміру кухні, не буде зайвою додаткова невелика комора, куди можна заховати рідко використовувану посуд або зберігати продукти. »

Foodshelf, Scavolini включає як модулі для кухні, так і для вітальні, зокрема медіатеку Fluida. Дверцята відкриваються за допомогою спеціально розробленої ручки або паза в тон фронту.

Своєрідність концепції Foodshelf, Scavolini полягає в поширенні на кухню функцій і композиційних принципів вітальні: серед них поєднання відкритих і закритих елементів, видозмінені пропорції тумб, асиметричність композиції, динамізм.

Foodshelf, Scavolini за задумом проектувальників «дозволяє вийти за рамки типової для кухні вертикальної компоновки і відкриває еру нової горизонтальної лінійності».

«Планування залежить від способу життя господарів. Якщо перед нами велика родина з дітьми, логічніше кухню відокремити. Якщо холостяк або молода пара – майже стовідсотково вона буде розміщена в загальному просторі. Ми любимо поєднувати кухню з вітальнею (передбачаючи можливість ізолювання місця приготування їжі скляними розсувними перегородками). У цьому випадку необхідно зробити її несхожою на кухню, наприклад, передбачити закривання фронту, маскування змішувача, техніки.

Програма Maxim 2.2, Cesar варіативна і може бути вписана в будь-який простір. Серед найбільш цікавих варіантів оздоблення фасадів – молочно-біла кераміка в поєднанні з нержавіючої сталлю і світлим дубом.

Хорошим варіантом для великого приміщення стане острів. Він служить сполучною ланкою між тими, хто їсть, і тим, хто готує. Відмінно, коли є окрема кімната для зберігання продуктів, посуду. При проектуванні великих заміських будинків, крім парадної кухні (на якій зазвичай готуються сніданки, кава, сервіруються страви), ми плануємо додаткову робочу, де відбувається основна частина роботи по приготуванню їжі. »

В обробці Classic, Siematic використані полірований нікель і матовий темний дуб. У острові передбачені функціональні глибокі ящики.

У колекції Classic, Siematic елегантна «китайська» шафа має великий обсяг – 140 літрів.

«Я сама люблю готувати і можу з упевненістю сказати, що правильна система організації кухонних зон вкрай важлива для зручності кулінара.
В ідеалі їдальня повинна знаходитися в окремій кімнаті, щоб сніданки, обіди та вечері з сім’єю виглядали охайно і урочисто. Але це не завжди піддається реалізації, тому можна просто відокремити обідню групу від зони готування і зберігання мінімальним відстанню, хоча б
120 см (воно необхідне для вільного проходу). Барна стійка і острів – важливі компоненти сучасної кухні.

Головна умова – наявність достатньої кількості квадратних метрів. Якщо приміщення кухні компактне, можна поставити невелику барну стійку, хоча б на два місця – це додасть інтер’єру виразності і зручності. Головний принцип організації місць для зберігання: все «популярне» має бути під рукою. Зате те, що використовується лише зрідка, можна відсунути подалі. »

Покриття Metal-X2 фабрики Zeyko. Всі внутрішні висувні механізми на кухні виконані також з масиву деревини.

«Коли ми проектуємо будинки, то перш за все виконуємо спільне функціональне зонування і компонуємо простір кухні. Практично завжди об’єднуємо її з їдальнею і вітальнею: виділяючи кухню в окрему кімнату, ми тим самим ізолюємо того, хто на ній готує. Кухня – це свого роду майстерня. Вона повинна бути ергономічною та функціональної. Важливо передбачити зручні точки підключення електроприладів. Виконати якісне освітлення зон готування і систем зберігання.

Колл. Сlassic-FS I Stone, Leicht. Особливий шик – в палітрі. Проектувальники звернулися до спадщини великого модерніста Ле Корбюзьє. Кухня демонструє l’Ocre rouge – «червону охру» в поєднанні з природним піщаником.

Одного разу, ми встановили дуже холодне світло і їжа виглядала непривабливо – довелося міняти лампи! З досвіду знаємо, що верхні шафи менш місткі і дорожчі, тому намагаємося відмовлятися від них на користь нижніх баз, острови або високих пеналів. Якщо ж ставимо навісні модулі, то такі, що відкриваються натисканням пальця на фронт, а закриваються кнопкою. Нижні бази краще комплектувати висувними ящиками, так легше діставати предмети. »

 

Підписуйтесь на новини
Будьте першими, хто отримає останні новини та ексклюзивний контент на свою пошту.
Підписатись
Ви зможете скасувати підписку в будь-який час.
close-link